Dvije najistaknutije žene hrvatske politike dolaze na Kongres poduzetnica jugoistočne Europe

Predsjednica Hrvatske i potpredsjednica Vlade podržavaju projekte kojima se jača žensko poduzetništvo

Kongres poduzetnica jugoistočne Europe, koji predstavlja najveće poslovno okupljanje žena u ovo dijelu kontinenta od kada postoji tržišna ekonomija, održat će se 8. ožujka 2017. godine, pod pokroviteljstvom i u nazočnosti dviju najistaknutijih žena hrvatske politike danas – Kolinde Grabar Kitarović, predsjednice Hrvatske i Martine Dalić, potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Obje visoke uzvanice ujedno će se i obratiti nazočnima na Kongresu, koji će se održati na Zagrebačkom Velesajmu, pred više od 600 poduzetnica iz Bugarske, Rumunjske, Kosova, Albanije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Hrvatske.

Ova manifestaciju u cilju promicanja ženskog poduzetništva zajednički organiziraju Virtualni ženski poduzetnički centar www.poduzetnica.hr i Grad Zagreb u partnerstvu s Turističkom zajednicom grada Zagreba, Razvojnom agencijom Zagreba i Međunarodnim ekonomskim forumom „Perspektive“ , te suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskom udrugom poslodavaca, Hrvatskom obrtničkom komorom,  Veleposlanstvom Slovenije u Zagrebu, Asocijacijom poslovnih žena Makedonije, Udrugom poslovnih žena BiH, Unijom poslodavaca Crne Gore, Privrednom komorom Srbije te Zajednicom poduzetnica Slovenije.

Kongres nema kotizacije te uz prethodnu prijavu na ovom LINKU , svi posjetitelji mogu poslušati obilje sadržaja kojima se promovira i jača žensko poduzetništvo, ali i iskustva poduzetnica i poduzetnika iz cijele jugoistočne Europe za uspješnije poslovanje i pozicioniranje na tržištu.

– Konferencija čiji je cilj razmjena znanja i iskustava te umrežavanje poduzetnica jugoistočne Europe, pridonijeti kreiranju novih tržišta, poslova i poslovnih platformi zaslužuje pozornost i potporu. Stoga mi je drago prihvatiti pokroviteljstvo nad Kongresom poduzetnica jugoistočne Europe te se istom odazvati sukladno mojim raspoloživim obavezama i osobno sudjelovati na njemu – istaknula je predsjednica Republike u pisanom obraćanju organizatorima Kongresa – Virtualnom ženskom poduzetničkom centru.

Svoju potporu i dolazak potvrdila je i potpredsjednica Vlade.

– Pokroviteljstvom i dolaskom na kongres iskazujemo podršku razvoju ženskog poduzetništva u Republici Hrvatskoj i ženama-poduzetnicama koje donose poslovne odluke, kontroliraju i vode svakodnevno poslovanje, poboljšavaju poduzetničku kulturu i pokreću nova radna mjesta, osobito u svojim lokalnim zajednicama. Vjerujemo da ćete najavljenim kongresom potaknuti daljnju promociju poduzetništva žena i aktualizirati pitanja prepreka ženskom poduzetništvu – naglasili su iz ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta s potvrdom dolaska na Kongres potpredsjednice Vlade Martine Dalić.

Snaga ženskog poduzetništva u jugoistočnoj Europi posljednjih je godina doživjela procvat. Iako žensko poduzetništvo nije tradicionalno ukorijenjeno u ekonomije država jugoistočne Europe, posljednjih godina sve više žena pokreće, na krilima kvalitetnih start up-ova, svoja poduzetništva koja prerastaju nerijetko u srednje velike tvrtke do 50 zaposlenih.

Žensko poduzetništvo postalo je jedan od najznačajnijih pokretača ekonomija država jugoistočne Europe te u pojedinim gospodarstvima (npr. Slovenija i Hrvatska) već zauzima više od 20 posto ukupnih ekonomskih aktivnosti.

Iz navedenih razloga, Kongres poduzetnica jugoistočne Europe po prvi će puta na jednom mjestu okupiti žene koje svoju egzistenciju osiguravaju na realnom tržištu, te marljivo i neumorno potiču žensko poduzetništvo prema rastu i razvoju.

Kongres poduzetnica jugoistočne Europe, 8. 3. 2017.g. u Zagrebu bit će platforma osiguranja razmjene iskustava, stvaranja poslovnih kontakata, povezivanja i unapređenja poslovne mreže poduzetnica, kako bi im pristup i opstanak na tržištu država iz kojih dolaze, ali i regije bio što kvalitetniji, a put do željenog poslovnog uspjeha što izvjesniji.

Sponzori Kongresa poduzetnica jugoistočne Europe su: OneCoin Sofia, Splitska Banka, Metroteka Zagreb, Ordinacija Balenović Zagreb, Expert Product Zaprešić, Galko, MarinaLab Opus, Uvez, Code Lab Zagreb, ProConventa Zagreb, Terra Croatica, Ripus Čarolija hrvatske tradicije, Agjamal Križevci, Imaves Zagreb, Magis Tim Zagreb, Argeta, Meridian Media Evaluation, PBZ Croatia osiguranje Obavezni mirovniski fond, RWE Hrvatska i Kontroling Kognosko
.

Poštovane članice i članovi, kao i svi koji podržavate rad Virtualnog ženskog poduzeničkog centra.
Iznimno nam je zadovoljstvo pozvati Vas na besplatnu edukaciju i radionicu pod nazivom "Izazovi komunikacije", koju će 20. veljače od 18 sati do 20 sati u prostorijama Stabla znanja, Savska 25 (SC, međukat), održati komunikolog Kristijan Sedak s Hrvatskog katoličkog sveučilišta.
Ovo zanimljivo, svakome u poduzetništvu (ali i i inače), predavanje organizirat će i provesti Govornička akademija Demosten, Premium partner Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, s kojim upravo kroz ovo besplatno događanje krećemo u zajedničke aktivnosti na povećanju kompetencija svih koji djeluju na realnom sektoru, a pod okriljem naše asocijacije.
Svi zainteresirani za dolazak i sudjelovanje na edukaciju trebaju se prijaviti putem maila: info@poduzetnica.hr najkasnije do 18. veljače 2018.
See MoreSee Less

Pogledaj na Facebooku